Kaip pradėti mylėti save?

Mylėti save. Dažnai girdime visus kartojant šiuos žodžius, tačiau kaip iš tikrųjų mylėti save? Nuo ko pradėti? Dalinamės mažais žingsneliais, kurie lydi mus kasdienėje meilės sau kelionėje kartu su Perupe katalogo papuošalais – tereikia paspausti ant nuotraukos!

Kasdien užrašyk 3 dalykus, dėl ko šiandien esi šaunuolė. Skaitei knygą, paskambinai tėčiui pasikalbėti, gražiai susiderinai rūbus, skyrei komplimentą draugei, parėmei smulkų verslą, valgei sveiką vakarienę, nepramiegojai žadintuvo, pasidomėjai tau įdomia tema internete, stengeisi darbe? Nesumenkink ir nenuvertink nė vieno pozityvaus savo veiksmo, minties ar pastangų. Dalykai, kurie galbūt tau pavyksta savaime, kitam yra didžiulis iššūkis ir siekiamybė.

Kasdien užrašyk 3 dalykus dėl ko šiandien esi/gali būti dėkinga. Gal Tau kažkas padėjo ar pasakė gerą žodį, gal turėjai pakankamai pinigų pirkiniams, tavo šeima sveika, o gal oras geras arba aplankė nauja idėja? Dėmesio telkimas į tai, kas šiuo metu tavo gyvenime yra gera, ir dėkingumo jausmas stiprina pasitenkinimą gyvenimu, stiprina buvimo čia ir dabar pojūtį ir savivertę, kuri didėja, kai pradedi kontroliuoti savo mintis, požiūrį ir jausmus.

Vidinio dialogo sureguliavimas. Ar tai, ką sakai sau, yra tai, ką sakytum žmogui, kurį myli, geriausiai draugei? Vadintum stora? Kvaila? Nevykėle? Ar kažkaip padrąsintum? Bandytum įkvėpti? Esi savo geriausia draugė ir svarbiausias žmogus, tad ir tavo vidinis dialogas turi būti atitinkamas. Pastebėk savo mintis skirtas sau pačiai ir užfiksavusi užgaulias ar gadinančias nuotaiką, performuluok jas. Pavyzdžiui:
Aš nevykėlė - šiandien nesu iki galo patenkinta savimi, bet žinau, jog galiu tobulėti ir pakeisti, tai, kas nuo manęs priklauso.
Esu negraži – priimu savo visus netobulumus.
Man niekada niekas nesiseka – man ne visada pasiseka, tačiau aš stengiuosi ir tai yra svarbiausia.
Sentencijos. Sentencijos gali būti susijusios su minčių perfomulavimu arba gali tiesiog jas sugalvoti atsižvelgiant į situaciją. Tai yra žodžiai, kurie tave įkvepia, padrąsina, suteikia pasitikėjimo. Kartok sau juos ryte, arba užrašyk, taip nuteikdama save dienai.

Leisk sau svajoti ir kurti planus. Nesvarbu, ar jau myli save tiek, jog patikėtum savo jėgomis, leisk sau visiškai atvirai atsakyti į klausimus, ko tu NORI ir ką jau šiandien gali PADARYTI, jog gyventum gyvenimą, kurio trokšti? Gali nebūti nelengva, bet mažais žingsneliais nukeliaujame didelius atstumus.

 
Daryk daugiau to, kas Tave padaro laiminga! Ar esi kažką darant stabtelėjus ir supratus, kad iš tiesų jautiesi laiminga užsiimdama šia veikla? Galbūt tai knygos skaitymas, fotografavimas, dainavimas, joga, slidinėjimas ar nardymas, Tu įvardini! Atrask laiko daryti tai, kas suteikia laimės. 

Judėjimas yra raktas. Ryšis su savo kūnu yra vienas svarbiausių meilės sau elementų. Kurdami ryšį su savo kūnu, kuriame ryšį su vidiniu „aš“, nes judėdami rūpinamės savimi, gauname energijos. Gerėjant mūsų kūno savijautai, gerėja ir mūsų nuotaika, mažėja stresas ir nerimas.

Nieko neveikimas. TAIP, perskaitei teisingai. Nieko neveikti gali būti viena iš meilės sau formų. Kodėl? Todėl, kad mes linkę būti produktyvūs ir užsiėmę visą laiką, nekreipiant dėmesio į savo mintis ir jausmus. Kartais reikia stabtelt ir leisti sau paprasčiausiai neveikti nieko ir svarbiausia (!) be jokio kaltės jausmo. 

Palikite komentarą